חלומות מתגשמים בדיוק בזמן הנכון...

וואו! כמה אני מתרגשת לכתוב את הפוסט הראשון שלי בבלוג ועוד שהוא מתפרסם ביחד עם האתר החדש שלי. לפעמים להגשים דברים לוקח את הזמן שלהם,

אבל כנראה שבסוף הם מתגשמים בזמן הכי נכון…

לפני
אחרי

לפני מספר חודשים פנו אלי ענת ורון מנס ציונה, הורים לשני בנים בגילאי צבא ותיכון שהחליטו באמצע החיים להגשים את החלום שלהם לדירה מדויקת ומעוצבת שתתאים במדויק עבורם. טוב, הגשמת חלומות בהחלט נכנסת תחת סעיף השירותים שלי וכך התחלנו בעבודה.

מלכתחילה היה ברור שהדירה בת 5 החדרים שנבנתה לפני למעלה מ20 שנה, חייבת בשיפוץ מלא שיכלול תכנון מתאים למשפחה ולחיים שלה, כפי שהם היום עם חשיבה לשנים הבאות. בדיוק באותה תקופה, הבנין שבו נמצאת הדירה, עבר תהליך תוספת מרפסות וכך נוספה לדירה גם מרפסת שהיו לנו תוכניות רבות עבורה. בהזדמנות זו, הוחלט לחדש את כל הריהוט בבית שכבר לא תאם לצרכים ולטעם של בעלי הבית. זאת הייתה הזדמנות מושלמת לחבר את התכנון החדש ביחד עם הסטיילינג לשלם אחד מושלם, שיהיה הבית שלהם.  

אז אמרנו חלומות נכון? אבל במציאות היינו צריכים לקבל מספר החלטות וחלקן לא היו פשוטות. כיוון  שהדירה הולכת לשמש את בעלי הבית לאורך השנים הבאות, גם לאחר שהילדים שלהם יעזבו את הבית, הוחלט בתכנון החדש להגדיל ב60 ס"מ את יחידת ההורים על חשבון שני חדרי השינה של הילדים (שכל אחד מהם הוקטן בדיוק ב30 ס"מ לכל אורכו). ב60 ס"מ שהוספנו לחדר ההורים, מיקמנו את הארון, כך שהוא לא לקח לנו מגודל החדר המקורי וקיבלנו חלל יותר מרווח. ארון נוסף מוקם אף הוא בנישה נוספת שנלקחה על חשבון מרפסת הכביסה. 2 הארונות נצבעו בלבן בהתאמה לצבע הקירות והפכו כמעט לבלתי נראים (רק כמעט – כי הידיות המחורצות היפות שלהם – בהחלט נראות וטוב שכך)

את המקלחת המקורית הגדלנו קצת על חשבון חדר השינה. אבל קודם רצינו להגדיל את חדר השינה, אז עכשיו אנחנו מקטינים אותו? אז כן, היות והרסנו כמעט את כל קירות הבית הפנימיים, יכולנו לחלק את החללים מחדש והפעם לפי מה שהתאים לנו. גלשנו ממש מעט על חשבון חדר השינה ותכננו דלת הזזה שנכנסת לתוך קיר בעובי של כ-13 ס"מ – כך יצא שקיבלנו חדר רחצה מרווח וסופר סופר מפנק.

את הרצפה חיפינו באריחים מודפסים יפיפיים שיכניסו קצת צבע ועניין. לקירות בחרנו באריחים לבנים במראה נקי כדי לאזן ולהוסיף לתחושת הניקיון. האמבטיה בוטלה ובמקומה הורכב מקלחון עם דלתות זכוכית שגם הן מוסיפות לתחושה של חלל רחב. בקיר המקלחון יצרנו 2 נישות בנויות, נוחות לשימוש ויפות שמיועדות להנחת בקבוקי סבון ושמפו. את כל הפינוק הזה משלים ארון נגרות ארוך, בצבע אפרפר (שנילקח מתוך אחד הגוונים של אריחי הריצוף) והוספנו לו ידיות מעוצבות שהתאמנו במיוחד.

חדרי שני הבנים, תוכננו בהתאמה לכל אחד מהם. בחדר הזה שתוכנן לבן שמשרת בצבא, הצבעים שנבחרו היו אפור, לבן, עם נגיעות של שחור. את החמימות הכנסנו בעזרת חיפוי רצפת הפרקט (שנמצא בכל הבית). על הקיר המשותף בין שני חדרי הבנים יצרנו נישות לארון, כך שכל ילד קיבל ארון באורך מחצית הקיר. לשני הבנים הספיק ארון באורך כזה. זוכרים שהקטנו כל אחד מהחדרים ב30 ס"מ? הפתרון הזה למיקום הארון, גרם לכך שההקטנה כמעט ולא מורגשת.

כדי לא ליצור עומס מיותר בחדר, כל הדברים מוקמו בתוך הארון שגם בו שולב הצבע השחור בידיות. פרטי האקססוריז שאף הם נבחרו בצבע שחור – שולחן הצד, המדף ומנורת הקריאה – שימושיים באופן פרקטי  ועל הדרך מכניסים עניין.

משפט ההשראה משלים את העיצוב ונמצא בדיוק בנקודה המושלמת לקריאה גם כשנכנסים לחדר וגם כשנמצאים במיטה.  

חדר העבודה ואת זה אני אומרת לכם בסוד כי אני לא בטוחה שהוא יודע, אבל הוא אחת הסיבות  שבגללו התחיל השיפוץ הזה…

ענת היא מורה לחוג אומנות  שמועבר מחוץ לבית. לאט לאט חדר העבודה שלה עם כל ציוד האומנות שאוחסן בו (בדים, דפים, צבעים קרטונים ועוד הרבה הרבה נוספים) גלש אל שאר אזורי הבית. אחת המטרות של השיפוץ היו לארגן את חדר העבודה בצורה כזאת שכל הציוד ימוקם בתוכו.

כדי לא לגרום לעומס ובלאגן בעיניים (ללקוחה יש מזה מספיק כשהיא מעבירה את החוג מחוץ לבית) החלטנו למקם את כל הציוד בתוך ארונות. בחדר תוכננו הרבה ארונות שמגיעים עד לתקרה, ובתוכם מסתתר כל הציוד במדפים ובמגירות פנימיות. את הצבע לארונות בחרנו בגוון אפרפר בהיר מאוד שנוטה ללבן – כך שכמעט ולא שמים לב אליהם והחדר תמיד נראה מסודר ומרווח.

הארונות האלו אפשרו לנו להגשים עוד חלום לענת. אחת הבקשות שלה הייתה (היות והיא עובדת גם בבית ונמצאת הרבה בחדר העבודה) אפשרות להיות חלק מהנעשה בבית במקביל לאפשרות להתרכז בעבודה שלה.

הבקשה הזאת הלהיבה אותי ממש והפתרון של קיר שקוף עם חלוקות פרופיל בלגי גרם ללקוחה לקבל בדיוק את מה שרצתה ועוד הרבה הרבה יותר. היא גם קיבלה נקודת מבט נהדרת על הבית תוך כדי שהיא עובדת והיא יכולה להחליט אם להשאיר דלת פתוחה או סגורה. היא קיבלה חדר עבודה מואר הרבה יותר באמצעות האור שמגיע מהחלון הגדול במטבח ומהחלון הגדול בסלון.  באמצעות הפתרון הזה, החלל הציבורי נראה אף הוא גדול יותר, ככה שיצא win win ואני לגמרי מאושרת.

כמעט שכחתי משני לוחות ההשראה השחורים. זה המקום המושלם לשים את כל הדברים להשראה (מורה לאומנות או לא?) וגם לשלב חומרי יצירה.  הלוחות האלה מאפשרים לשנות בצורה מהירה ופשוטה את מה שמונח עליהם ועל ידי כך לשנות את האווירה בחדר. אין כמו קצת השראה מול העיניים, נכון?

במסדרון, מיקמנו עוד פינת עבודה קטנה עם מדפסת, מקום למחשב נייד וארון לאחסון קלסרים ומגירות למסמכים. המיקום המרכזי שלה מאפשר מקום נוח להטענת המכשירים הניידים. היתרון של הפינה הזאת הוא שהיא מקבלת תאורה מחלון שנמצא ממש מעליה ושופך אור רך גם עליה וגם על המסדרון.  למרות שהיא ממוקמת במעבר (במסדרון זאת אומרת) , כשיושבים בה ההרגשה מאוד אינטימית כי היא נמצאת ממש בתוך נישה קטנה שכאילו מחבקת אותה.

ועכשיו, עוד הגשת חלום (ככה בקטנה…) בין פינת העבודה ובין התחלת קיר הזכוכית של חדר העבודה, מיקמנו בנישה שיצרנו במיוחד, ארון ברוחב 1 מ' ולכל הגובה (2.65 מ'). מי שניחש שהארון עבור נעליים, צדק! נכנסים בו פלוס מינוס 50 זוגות נעליים – למטה ממקמים את הנעליים לעונה הנוכחית ולמעלה את הנעליים לעונה האחרת. המקום שלו במרכז הבית נותן אפשרות לכל בני הבית להשתמש בו. זה מסוג הפתרונות שניתן לבצע כשעושים שינויים בקירות הבית, לקחנו קצת על חשבון חדר העבודה (שם זה ממש לא הורגש) והופ יש לנו ארון נעליים במיקום מרכזי בבית.

באותו מסדרון, ממש מול ארון הנעליים, ממוקם ארון קיר נוסף באורך 2 מ' שבחלקו משמש לאחסון ובחלקו משמש כמזווה נוסף למטבח שנמצא קרוב. גם לארונות במסדרון הצבע שנבחר היה אפרפר בהיר נוטה ללבן שמשתלב נהדר עם הקירות ולא מעמיס על העיניים.

rsz_yifata-19618-116-new

החלל המרכזי מלכתחילה לא היה גדול, אבל הפתיחה של המטבח אליו, הפיכת קיר המסדרון לקיר זכוכית שמשקיף אל חדר העבודה ובנוסף תוספת המרפסת והגדלת פתח היציאה אליה גורמים לחלל להיראות מרווח הרבה יותר ממה שהוא בפועל.

הדבר הראשון ששמתי לב אליו כשנכנסתי לדירה ולא ניתן היה להתעלם ממנו, היו העצים הירוקים והצמחייה הירוקה שהשתקפו מבעד לחלונות. זאת הייתה הסיבה המושלמת לבחירה בצבעוניות לבית. קיבלנו החלטה שהצבעוניות עצמה תהיה רגועה ושקטה ותתקבל מהצבע של החומרים הטיבעיים שבחרנו. אל הרקע הזה הוספנו ירוק בריהוט ובאקססוריז ונגיעות של זהב.

אחד הדברים שהיינו צריכים למצוא לו פיתרון מתוחכם זה מציאת מספיק מקומות אחסון בדירה. לדירה אין מחסן חיצוני ואת שני הבוידעמים שהיו במסדרון ביטלנו כדי ליצר מסדרון גבוה (והאמת שאחסון בבוידעם לא הכי נוח לשימוש, נכון?).

את הפתרון לזה נתתי באמצעות תכנון של ארון קיר (לאורך 3.50 מ' ובגובה 2.65 מ') שנמצא ממש במרכז הסלון ומסתיר בתוכו המון מדפי אחסון, מקומות לתליה ואפילו מגירות פנימיות. את הארון צבענו בצבע לבן מט רך ובמרכזו מיקמנו נישה שעשויה מעץ אלון בדומה לפרקט האלון.

כדי למנוע מראה של ארון בגדים בסלון, הדלתות נפתחות בלחיצה כך שאין צורך בתוספת ידיות. כך יצרנו מצד אחד מקום רב לאחסון, מצד שני הוא נטמע בקירות והנישה במרכזו משמשת מקום מושלם לתוספת אקססוריז שיתנו לנו את המראה והאווירה שרצינו. אולי תגידו שאני משחדת, אבל אני ממש מאוהבת בארון הזה…

הרצפה בכל הבית חופתה בפרקט אלון, קיר הסלון והעמוד הקונסטרוקטיבי חופו בלבנים בהירות בגוון לבן וכל הקירות אף הם נצבעו בלבן. למטבח שעוצב בסגנון המועדף על ידי הלקוחות, בחרנו לשלב גוון שמנת נוטה ללבן מט ולאי בחרנו גוון חאקי ירקרק. ארון הנגרות בפינת האוכל שמאחסן כלים נוספים (והרבה) עוצב במיוחד לנישה שנוצרה בפינת האוכל ותוכנן עם ארונות אטומים, ארונות עם דלתות בשילוב זכוכית סבתא, 2 מגירות, מדף ואזור פתוח להצגת אקססוריז שישלימו את המראה. כך שילבנו פרקטיות במיטבה עם עיצוב יפיפה ועשיר בטקסטורות וגוונים שחזורים על הקיימים בבית ואלו שמשתקפים מבעד לחלונות.

ונסיים במרפסת שכאמור הייתה אחת הסיבות לשיפוץ ולמועד בו הוא נעשה.

במרפסת הוגשם החלום של ענת לדלתות פרופיל דמוי בלגי שנפתחות על ציר. למרות שהבחירה הזאת לא טריוויאלית לדירות ואופיינית יותר לבתים פרטיים ולמרות שנתקלנו באי אלו קשיים במציאת הפתרון האופטימאלי שישלב תריס עם מערכת הדלתות האלה, התעקשנו ולא וויתרנו – והתוצאה? לגמרי הייתה שווה את זה. כבר שנכנסים לדירה , המבט נופל על הדלתות המשגעות האלה, דרכם נישקף נוף עם עצים ירוקים.

לריצוף המרפסת בחרנו באריחים סופר מיוחדים – אריחי גרניט פורצלן שנראים כאילו עשויים אבן, אותם החלטנו להניח בצורה של פישבון (כדוגמת אידרת הדג) שיוצא מראה מיוחד ומשתלב עם הכל ביחד בצורה מושלמת! האריחים האלה במציאות יפים יותר ממה שדימיינו אותם כשראינו אותם באולם התצוגה ואני שמחה שבחרנו אותם!

כדי ליצר אווירת רוגע ופינוק, והיות והמרפסת מקורה, מיקמנו פינת ישיבה מרטאן, עם כריות בגוון אפרפר וכמובן כיסא הנדנדה סופר מפנק (עוד חלום…). תדמיינו איזה כיף לשבת על כוס קפה במרפסת…

כל כך הרבה חלומות הצלחתי להגשים בבית הזה לענת ולרון היקרים, שידעו בדיוק מה הם רוצים וסמכו עלי שאדע איך לשלב הכל ביחד. במהלך השיפוץ שארך 3 חודשי תכנון ו3 חודשי ביצוע, היו גם קצת קשיים, אך הרגעים הטובים עלו עליהם והתוצאה הסופית המוצלחת תלווה אותם לשנים הבאות.

לאחר המעבר חזרה אל הבית, ענת אמרה לי משפט מרגש "אם הייתי צריכה לדמיין את בית החלומות שלי – ככה הוא היה נראה".

תודה שאפשרתם לי להיות חלק מהמסע המרגש והמדהים הזה ולהגשים לכם חלומות!!!

מוזמנים להירשם לניוזלטר שלי פה

כדי לקבל עדכונים מהבלוג + דברים שווים לתיבת המייל שלכם!ספרו לי בתגובות למטה, מה אתם הכי אהבתם בבית הזה!